Verslas
2022 02 02 VITP

2022-uosius sėkmingai pradėjo fotonikos įmonės parodose už Atlanto

2022 m. sausio 22-27 dienomis Visorių informacinių technologijų parko bendruomenės nariai, UAB „Optogama„ ir UAB „Ados-Tech“ fotonikos ir lazerių sektoriaus atstovai dalyvavo „Bios“ ir „Photonics West“ parodose JAV, San Franciske. SPIE organizuojamas „Photonics West“ – didžiausias JAV vykstantis šio sektoriaus renginys, kurio metu tarptautinėje parodoje savo kuriamus produktus ir paslaugas pristatė 10 00 parodos dalyvių iš viso pasaulio, o apsilankė daugiau nei 10 000 lankytojų.

Parodoje dalyvavusių UAB „Optogama“ ir „ADOS-Tech“ įmonių stendus aplankė daugiau nei 200 lankytojų iš JAV, Izraelio, Taivano, Indijos ir daugumos Europos šalių. Nors tarpautinis renginys dėl Covid-19 pandemijos buvo beveik du kartus mažesnis dalyvių ir lankytojų skaičiumi nei ankstesniais metais, parodos metu įmonės sulaukė nemažai užklausų, užmezgė svarbių kontaktų ir jau pradėjo gaminti pirmuosius įmonės kuriamos produkcijos užsakymus.

Kiekvienas metais San Franciske vykstančio „Photonics West“ renginyje yra ne mažiau svarbi „Prism Awards“ apdovanojimų ceremonija, dėl kurios inovatyviausio metų gaminio nugalėtojo titulo ir pripažinimo varžosi lazerių, fotonikos ir optikos įmonės iš viso pasaulio. Šiais metais buvo pateikta 120 paraiškų, o į finalą patekusi ir apdovanojimui nominuota viena iš dviejų Lietuvos lazerių sektoriaus įmonių – „Direct Machining Control“.

 

Kviečiame skaityti straipsnį apie „Photonics West“ renginį: BNS

Už nuotraukas dėkojame įmonėms UAB „Optogama“, UAB „ADOS-Tech“, UAB „Direct Machining Control“.

 

 

Trumpai apie įmones:

ADOS-Tech – įmonė kuria ir gamina regimosios ir infraraudonosios spektrinės srities optinių technologijų ir optinių atvaizdavimo įrenginius bei objektyvus, juos integruoja į sistemas, atlieka mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą. Įmonėje dirbanti tyrėjų ir inžinierių komanda turi daugiau nei 10 metų patirties atliekant lazerinių ir optoelektroninių sistemų tyrimus, kuriant naujus optinius produktus, juos projektuojant ir gaminant. Įmonė rinkai siūlo infraraudonosios optinės srities produktus lazerių ir lazerinių produktų gamintojams bei mokslininkams ir projektuoja bei gamina elektrooptonius bei termovizorinius prietaisus civilinei rinkai.

Direct Machining Control – programinės įrangos lazerinių sistemų valdymui kūrimas. Lazerinis apdirbimas apima platų spektrą skirtingų procesų, nuo lazerinio pjovimo iki graviravimo ar markiravimo, todėl kuriama programinė įranga palengvina apdirbimo proceso valdymą. Šiuo metu rinkoje esanti įranga yra valdoma naudojant mašininio kodo konverterius, kurie yra pritaikomi rankiniu būdu, šis valdymo būdas nesuteikia galimybės efektyviai valdyti dviejų skirtingų įrangos tipų: galvonometrinių skenerių ir pozicionavimo stalų kartu. Tuo tarpu kuriama programinė įranga prisidės prie šio proceso optimizavimo, todėl bus galima pagaminti sistemą, išnaudojant galvonometrinių skenerių greitį ir pozicionavimo stalų eigą. Taip pat kuriama įranga suteiks galimybę sumažinti laiko kaštus nuo brėžinio iki galutinio pagaminto produkto kelis kartus ir padidinti vizualinę kokybę.

Optogama – įmonė kuria, projektuoja ir komercializuoja lazerinius šaltinius bei optinius įrenginius medžiagų apdirbimo, mašininės regos, optinių komunikacijos sistemų bei moksliniams taikymams. Optogama kompanijos naujas projektas „4Lasers“ kartu siūlo aukštos kokybės lazerių priedų, optinių elementų bei įvairių kristalų tiekimą.